Ήρθε το τέλος του downloading πειρατικού περιεχομένου στην Ελλάδα;

Σύντομα αναμένεται υπουργική απόφαση που θα βάλει τέλος στο παράνομο downloading.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού η οποία είναι  αρμόδια για τη καταπολέμηση της πειρατείας και την διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρά για το downloading πειρατικού περιεχόμενου αφού γίνεται λόγος ότι οι εταιρίες χάνουν πάνω από 24 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και ομοίως το ελληνικό δημόσιο 15 εκατομμύρια ευρώ λόγο της φοροδιαφυγής που προκύπτει.

Οι σελίδες που έκλεισαν φτάνουν τις 180 από το 2009 και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΠΟΕ (Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων) οι ενεργές πειρατικές ιστοσελίδες της χώρας μας που περιλαμβάνουν υποτίτλους και οπτικοακουστικό περιεχόμενο είναι 85.

Το newsit.gr αναφέρει ότι μεταξύ αυτών των ιστοσελίδων που έχουν τερματίσει τη λειτουργία τους είναι και οι greekfun.com, gamato.info, steki.gr, thegreekz.com, λivemovies.gr, greekddl.com, warezoula.com, greekstars.co, tv-therapy.gr, p2planet.net, dvdmovies.gr, gamatotv.com από το 2009 έως σήμερα και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη οι σχετιζόμενοι με αυτές.

Πηγή: cineramen

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *