Η ΕΕ εξηγεί την απόφασή της σχετικά με τον ενιαίο φορτιστή

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι από τις αρχές του 2009 έχει ερευνήσει το θέμα για ενιαίο φορτιστή διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν πάνω από 30 τύποι φορτιστών στην αγορά. Με αυτόν τον αριθμό οι παλιότεροι φορτιστές αποτελούν πάνω από 51.000 μετρικούς τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων κάθε χρόνο.

Υπήρξαν μερικές αναφορές ότι η ΕΕ απαιτεί από την Apple να αντικαταστήσει τη θύρα Lightning με USB-Type C. Παρόλο που αρκετοί πιστεύουν ότι μέσα στο 2020 οροί στα προϊόντα της Apple το USB Type-C θα αντικαταστήσει το Lightning, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρότεινε την Apple να σταματήσει το lighting port. Ο φορτιστής της Apple ήδη πληροί τα πρότυπα της ΕΕ.

Στη συνάντηση που διεκπεραιώθηκε κανένας δεν έκανε αναφορά στην Apple. Η Apple έχει ήδη προσθέσει φορτιστές 18W USB Type-C και καλώδια Lightning σε USB-C στα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Ομοιως τα iPad Pro και MacBook χρησιμοποιούν φορτιστές και καλώδια USB Type-C και ο ενσωματωμένος φορτιστής USB Type-C έχει επίσης τη δυνατότητα να τροφοδοτεί φορητούς υπολογιστές, tablet ή κινητά τηλέφωνα.

 

Πηγή: sepe

 

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *