Η Ευρώπη θέλει να επαναφέρει τις αποσπώμενες μπαταρίες στα κινητά τηλέφωνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται σκληρά για την επιβολή μιας κοινής θύρας φόρτισης για όλους τους κατασκευαστές smartphone. Αυτό εναντιώνεται σε εταιρίες όπως η Apple  όπου διατηρώντας τη θύρα Lightning της φέρνει μεγάλα έσοδα από τα όλα τα αξεσουάρ φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων.  

Από έγγραφα που έχουν διαρρεύσει διαπιστώνεται ότι η ΕΕ εργάζεται σε νομοθεσία ώστε να αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές smartphone οι μπαταρίες των συσκευών να είναι εύκολα προσπελάσιμες από τους χρήστες.

Τα smartphones σήμερα εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν ενσωματωμένη μη αποσπώμενη μπαταρία κάτι το οποίο πρόκειται να αλλάξει εάν περάσουν αυτές οι νομοθεσίες. Όσο δυσάρεστα ακούγονται τα νέα για τις εταιρίες κατασκευής κινητών τόσο ευχάριστα είναι για όλους του κάτοχους κινητών τηλεφώνων. Θα είναι καταπληκτικό χωρίς να πρέπει να επισκεφτεί κάποιος τεχνικούς και αντιπροσωπίες να μπορεί να επεκτείνει την ζωή της συσκευής του.

Οι λόγοι που ωθούν την ΕΕ να θεσπίσει τέτοια νομοθεσία είναι η μείωση των αποβλήτων από συσκευές που αλλάζουν σε νεότερες επειδή είναι δύσκολη η αλλαγή της μπαταρίας. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων από αυτή την ενέργεια της ΕΕ δεν θα είναι ικανοποιημένοι γιατί αγοράζοντας μια ναυαρχίδα σήμερα με μια εύκολη αλλαγή μπαταρίας στην διετία ο αγοραστής μπορεί να την διατηρήσει άνετα για άλλα δυο χρόνια.

Στα μέσα Μαρτίου θα πείσει φως στην υπόθεση από την ΕΕ. Το μόνο κακό είναι ότι η ΕΕ είναι πολύ αργή  και δυσκίνητη οπότε μπορεί να πάρει μερικά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα.

Πηγή: techradar

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *