Η Google προειδοποιεί τους χρήστες smartphone της Huawei για τη εγκατάσταση των εφαρμογών της με sideloading

H google μέσω της πλατφόρμας υποστήριξης της απάντησε δια εκπροσώπου της στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές της εταιρίας στις συσκευές Huawei.

Η απάντηση ξεκίνα αναφέροντας τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από την αμερικάνικη κυβέρνηση σχετικά με την Huawei στις 19 Μαΐου 2019 και συμπεριλαμβάνουν και την Google.

Αναφέρει συγκεκριμένα “αυτό σημαίνει ότι η Google απαγορεύεται να συνεργάζεται με την Huawei σε νέα μοντέλα συσκευών ή να παρέχει εφαρμογές της Google, όπως το Gmail, τα google maps, το YouTube, το Play Store και άλλες εφαρμογές είτε με προ εγκατάσταση είτε για λήψη στις συσκευές της εταιρίας.”

Ωστόσο χάρη στην προσωρινή γενική άδεια που είχε εκδοθεί στην Huawei από το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α. επέτρεψε στην Google να συνεχίσει να κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας στα smartphones της Huawei που κυκλοφόρησαν πριν από τις 19 Μαΐου 2019.

Επίσης εξήγησαν ότι οι συσκευές που δεν είναι πιστοποιημένες από το Google Play Protect δεν έχουν περάσει από την αυστηρή διαδικασία ελέγχου ασφάλειας και συμβατότητας από τη Google για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των χρηστών και οι πληροφορίες των εφαρμογών θα παραμείνουν ασφαλή. 

Σύμφωνα με την Google αναφέρει ότι φέρει υψηλό κίνδυνο η εγκατάστασης μιας εφαρμογής με sideloading η οποία μπορεί να έχει αλλοιωθεί με τρόπους που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.

Επιπλέον η Google δήλωσε επίσης ότι οι εφαρμογές που θα εγκατασταθούν με sideloading δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν αξιόπιστα δεδομένου ότι οι εφαρμογές δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν σε “μη πιστοποιημένα” τηλέφωνα.

SideLoading είναι ή εγκατάσταση εφαρμογών σε συσκευή που χρησιμοποιεί Android χωρίς την ανάγκη λήψης αυτών από το Play Store.

 

 

Πηγή: google

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *