Πώληση της Wind Hellas. Πρόσκληση για νέες προσφορές.

Οι μέτοχοι της Wind Hellas με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βελτιωμένες προσφορές στις οποίες συμμετείχαν οι επενδυτικές εταιρίες  BC Partners, Providence και Warburg Pincus (χωρίς να είναι γνωστό πια κατάθεσε την δεσμευτική προσφορά) έδωσαν δεύτερη ευκαιρία δίνοντας τους πρόσβαση σε πρόσθετα στοιχεία ώστε να δοθούν νέες βελτιωμένες προσφορές αφού ήταν γνωστό σε κύκλους που παρακολουθούν την διαδικασία ότι οι προσφορές που είχαν δοθεί δεν ήταν ικανοποιητικές για τους μετόχους της εταιρίας οι οποίοι είχαν υψηλό πήχη αποτίμησης.

Μετα την έκδοση του ομολόγου 525 εκ ευρώ όπου αναχρηματοδοτήθηκε το παλαιότερο ακριβότερο δάνειο ήταν αυτό που ενεργοποίησε την προσπάθεια πώλησης της Εταιρίας. Να σημειώσουμε ότι οι μέτοχοι έλαβαν 225 εκ ευρώ μέρισμα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρίας πριν λίγο καιρό ανάφεραν ότι το 3ο τρίμηνο του περασμένου έτους είχαν άνοδο 5% ετησίως το οποίο κυμαίνεται στα 137.8 εκατ. ευρώ και το EDITDA παρουσίασε αύξηση 8,5% το οποίο ανέρχεται στα 42.3 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές επενδύσεις του τελευταίου τριμήνου ανήλθαν στα 16.6 εκατ. ευρώ, Παράλληλα σημειώθηκε αύξηση στην σταθερή τηλεφωνία στα 40,9 εκ. ευρώ  όπου μεταφράζεται σε 2% ετησία αύξηση. Παράλληλα η Wind Vision απέκτησε 13 χιλιάδες νέους συνδρομητές οι οποίοι έφτασαν τους 55 χιλιάδες σε σύνολο. Παράλληλα  η βάση πελατών NGA διπλασιάστηκε σε ετήσια βάση.

Πηγή: eurotoday

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *