Στέλεχος της Huawei ανάφερε ότι δεν θα επιστρέψουν στη χρήση των υπηρεσιών Google.

Ο διευθυντής της Huawei Αυστρίας, Fred Wangfei σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει σχέδια να επιστρέψει στη χρήση των υπηρεσιών Google ακόμα και αν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών άρει τους περιορισμούς.

Ωστόσο μετά την δήλωση του κ. Wangfei η Huawei έκανε μια δήλωση η οποία λέει ότι “Ένα ανοιχτό οικοσύστημα Android εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή μας αλλά εάν δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε το δικό μας”. Μια τέτοια δήλωση ήταν λογική αφού σε περίπτωση μη επιστροφής στη χρήση των υπηρεσιών Google θα έκανε τις συσκευές της μη ελκυστικές στις δυτικές αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι γνωστό ότι η εταιρία εργάζεται για την εξέλιξη του οικοσυστήματος της από τον Μάιο του 2019 όταν η διοίκηση του Trump επέβαλε τους περιοριστικούς όρους.

Η Huawei θέλει να συνεχίσει να συμμετέχει στην οικογένεια του Android και θέλει επίσης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Google για στις συσκευές της αλλά εάν δεν συμβεί αυτό είναι διατεθειμένη να συνεχίσει από μόνη της. Εν τω μεταξύ η Huawei συνεχίζει να βελτιώνει το κατάστημα εφαρμογών της όπως και την εξέλιξη του δικού της λειτουργικού συστήματος το οποίο θα συνυπάρξει μαζί με το Android και το iOS.

Πηγή: androidcentral

Επιστροφή στα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *