Τι μπορώ να κάνω ανάλογα με ταχύτητα της σύνδεσης μου ;

Ταχύτητα Download

Οι ταχύτητες λήψης έχουν ιδιαίτερα μεγάλη επίδραση σε εφαρμογές που μεταδίδουν ροή βίντεο όπως το YouTube, Netflix κλπ. Εάν η ταχύτητα σας δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με την ανάλυση που έχετε επιλέξει θα υποστείτε παύσεις και μεγάλες καθυστερήσεις buffering κάτι το οποίο χαλάει την ευχαρίστηση και την εμπειρία χρήσης. Αντίστοιχα όσο πιο αργή είναι η ταχύτητα σας τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε για να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία όπως το αγαπημένο σας παιχνίδι (που πλέον είναι αρκετά GB) ή κάποιο μεγάλο αρχείο για την δουλειά σας.

Κάτω από 500Kbps:
Ταχύτητα για οριακές καταστάσεις να δεις ένα email ή να απαντήσεις σε ένα μήνυμα στο Viber. Ουσιαστικά οι ταχύτητες 64 Kbps – 128Kbps είναι μη χρηστικές για τα σημερινά δεδομένα του σύγχρονου internet.

500Kbps – 1Mbps:
Σε κάνει να αισθάνεται ότι το σύγχρονο Internet είναι αργό αλλά ακόμα και σε αυτήν την ταχύτητα είναι λειτουργικό. Οι σελίδες θα φορτώνουν σχετικά γρήγορα στο πρόγραμμα περιήγησης σας αλλά οι εικόνες ενδέχεται να χρειάζονται λίγο χρόνο για να φορτωθούν πλήρως. Είναι εφικτό να δείτε και βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης (360-420p) με λίγο buffering (προσωρινή μνήμη) βλέποντας περισσότερο το γνωστό εικονίδιο αναμονής στο youtube.

1-5Mbps:
Για βασική περιήγηση στο διαδίκτυο και για βίντεο 720p και χαμηλότερη ροή είναι καλή. Πιθανότατα δεν θα αισθανθείτε αυτές τις ταχύτητες ως αργές αν δεν προσπαθείτε να κάνετε πράγματα που χρειάζονται υπερβολικά υψηλό bandwidth όπως λήψη μεγάλων αρχείων ή βίντεο με ανάλυση 1080p.

5-10 Mbps και πάνω:
Δίνουν σχετικά καλή εμπειρία πλοήγησης και είναι κατάλληλη για τα περισσότερα streaming βίντεο HD (720-1080p) και καλή για εφαρμογές αμφίδρομης τηλεδιάσκεψης όπως το skype.

Aπό 20Mbps και πάνω:
Κατάλληλη ταχύτητα σχεδόν για όλα – μεγάλα αρχεία θα κατεβαίνουν ταχύτερα και είναι το ελάχιστο που απαιτείται για streaming βίντεο 4K HD.

 

 

Ταχύτητα Upload

Το αντίθετο από την ταχύτητα λήψης, η ταχύτητα μεταφόρτωσης σας ενημερώνει για το πόσο γρήγορα μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα από τη συσκευή σας στο διαδίκτυο. Οι ταχύτητες αποστολής είναι σχεδόν πάντα σημαντικά χαμηλότερες από τις ταχύτητες λήψης στις περισσότερες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα στην αγορά.

Για πολλές συνήθεις εργασίες στο διαδίκτυο, οι ταχύτητες φόρτωσης δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο αν για το μόνο που χρησιμοποιείται το διαδίκτυο είναι για βασική πλοήγηση.

Οι ταχύτητες φόρτωσης είναι κρίσιμες για αμφίδρομη συνομιλία μέσω βίντεο, μετάδοση βίντεο και μεταφόρτωση μεγάλων αρχείων όπως φωτογραφίες, βίντεο ή αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο.

500Kbp και πάνω:
Είναι το ελάχιστο για βίντεο συνομιλίας χαμηλής ανάλυσης. Είναι αρκετό για βασική πλοήγηση στο διαδίκτυο.

1.5Mbps και πάνω:
Παρέχει καλύτερης ποιότητα βίντεο συνομιλίας σε κανονικές αναλύσεις και κάνει την πλοήγηση στο διαδίκτυο σβέλτη. Αρχεία μετρίου μεγέθους για αποστολή email, Instagram κλπ. αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερη αναμονή.

5-10Mbps:
Απαραίτητο για την μετάδοση Video σε ανάλυση 720p. Σε μεταφορτώσεις μεγάλων αρχείων είναι αισθητά γρήγορο.

10Mbps και πάνω:
Επιτρέπει την μετάδοση Video σε 1080p. Οι μεταφορτώσεις των μεγάλων αρχείων γίνονται πολύ γρήγορες. Ιδανική για όσους στέλνουν πολλά αρχεία καθημερινά και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει περισσότερο το upload μιας σύνδεσης πάρα το download.

 

Επιστροφή στην TELECOMPEDIA

Δείτε και: Ποσά δεδομένα ανά ώρα μπορώ να κατεβάσω με την σύνδεση μου ;